• Home
  Gelnagels
 • Gelnagels en de vele voordelen

  Waarom gelnagels kiezen en wat is het verschil tussen gel en acryl nagels?

  Over het algemeen rust er nogal taboe op gel-nagels. Dit komt omdat in het verleden men acryl nagels sterker achtte dan gel, omdat gel flexibel is. Dit is eigenlijk een fabel, beide producten zijn goed, het gaat alleen om wat het beste bij UW nagel past en niet wat uw kennissen ook dragen. Het is net als een parfum; bij de ene blijft merk A goed op de huid zitten bij de ander zal merk B beter blijven zitten. We zijn allemaal uniek als mens! Er bestaan echter genoeg vragen over gelnagels

  Veel mensen ondervinden problemen met acryl; lucht onder de nagel waardoor acryl loslaat. Als acryl goed gezet wordt zou dit niet het geval moeten zijn. Alhoewel acryl een keiharde substantie is en veel nagels van mensen flexibel zijn, werkt acryl tegen. Gel daarentegen is flexibel en buigt mee met de natuurlijke nagel. Tevens is gel zo helder als water, wat bij acryl nog wel eens te wensen over laat.

  Gelnagels

  Gelnagels

  De nieuwste generatie gelnagels; sterk en flexibel…..Fiber Gel

  Tegenwoordig zijn gelsoorten qua samenstelling veranderd en werk ik in de nagelstudio met fiber gels. Deze gels zijn sterk en hard, maar nog steeds flexibel; acryl is dus overbodig. Tevens kan er bij gels geschakeld worden; er zijn meerdere soorten gel, dus als de ene niet bij uw nagel past is er altijd wel een gel die dat wel doet. Dit is bij acryl niet mogelijk, daar zijn geen varianten in.

  Onderhoud kunstnagels

  De gelnagels vereisen over het algemeen wel wat onderhoud. Gemiddeld moeten ze eens in de drie of vier weken door de nagelstyliste bijgewerkt en opgevuld worden. Gel wordt uitgehard met behulp van een UV lamp.

  Hoe werkt dat, kunst(gel)nagels laten zetten?

  Er zijn verschillende systemen om kunstnagels te maken. De meest gebruikte zijn Gel, Acryl of Fiberglas. In mijn nagelstudio in Gorinchem werk ik met gel. Meestal worden er tips op de echte nagel geplakt. Tips zijn plastic kunstnagels. Deze worden op lengte geknipt en in vorm gevijld. Ook worden de duidelijke overgangen tussen de tips en de eigen nagels weggevijld, om een glad oppervlak te krijgen. Dan wordt er een bonder/primer op de nagel aangebracht, dit zorgt voor optimale hechting van de gel.

  Hierna worden de tips behandeld met gel. Dit maakt de sterkte van een kunstnagel. Het gebeurd zelden dat een goed aangebrachte kunstnagel behandeld met gel afbreekt. Maar uiteraard hebben we allemaal wel eens een ongelukje, deze zal in overleg met u gerepareerd kunnen worden.

  Verwijderen gelnagels

  Mocht u toch na enige tijd besluiten om te stoppen met kunstnagels, laat deze dan door mij verwijderen. Gel is niet afweekbaar. Helaas komt het te vaak voor dat mensen de kunstnagels er zelf aftrekken of pulken, wat funest is voor de natuurlijke nagel! Vaak hoort u verhalen dat mensen slechte ervaringen hebben met kunstnagels, maar ze vertellen u niet dat ze zelf de kunstnagels eraf gehaald hebben!!

  Twijfelt u? Belt u dan gerust voor een afspraak om een proefnagel te laten zetten!

  Tot slot, mocht u allergische reacties hebben gehad met gel (of acryl) dan is powergel de ultieme oplossing.

Call Now Button