• Home
  Nagels
 • Korte uitleg over de opbouw van de natuurlijk nagel

   

  De Natuurlijke nagels

  Nagels. Een goede nagelstylist zal er altijd voor zorgen dat de natuurlijke nagel NIET beschadigd wordt. Helaas zijn er dezer dagen veel dames die zich nagelstylist noemen met een slechte of alleen een schriftelijke opleiding. Dit kan consequenties hebben voor u als klant; de bovenste laag van nagel wordt te ver weggevijld door onvoldoende kennis en ervaring. Dit kan leiden tot een branderig en zelfs pijnlijk gevoel met als mogelijkheid dat een kunstproduct dan ook los kan laten van de nagel.

  In onderstaande uitleg zult u een beetje begrijpen hoe de nagel is opgebouwd en hoe belangrijk de lagen van de nagels zijn.

  De nagel wordt aangemaakt in de nagelwortel (matrix). De nagelwortel zit onder de huid bij de nagelriem en heeft de breedte van je eigen nagel.

 • De totale lengte van de nagelwortel (matrix) is vanaf dat stukje onder de nagelriem/huid tot het einde van het “halve maantje” (lunula). Deze lengte is belangrijk; hoe langer de lengte is, hoe sterker de nagel.

  Bij een lange lengte van de nagelwortel worden meer nagelcellen aangemaakt en wordt de nagel dus dikker.

  Als de nagelwortel krom is van vorm zal je ook een bolle nagel van jezelf hebben. En als de nagelwortel plat is dan is je nagel ook plat. 

  Je kunt de nagelwortel verdelen in drieën:

  • Het beginstuk: dit zorgt voor de nagelcellen van de bovenste laag van de natuurlijke nagel. Deze laag is het sterkst, het hardst en dikst. Maar bij deze laag zijn de nagelcellen oud, die hebben een lange weg afgelegd en daarom kan het dit laagje aan de top van de nagel wel eens loslaten ofwel afbrokkelen. Deze laag heeft namelijk al veel bloot gestaan aan o.a. schoonmaakmiddelen en invloeden van buitenaf. 
  • Het middenstuk: deze maakt de middelste laag van onze nagel. Deze laag is flexibel 
  • Het eindstuk (halve maan): deze maakt de onderste laag van onze nagel. Deze is dun maar wel hard. De halve maan zelf is heel zacht omdat de nagelcellen nieuw zijn. 

  Zoals u ziet is er heel wat te doen over een “simpele” nagel. Daarom is de kennis en ervaring van een nagelstyliste een absolute MUST!!

Call Now Button