• Worden van kunstnagels uw natuurlijke nagels slechter en slapper? Het antwoord is NEE. U heeft het vast wel eens iemand horen zeggen, die in het verleden kunstnagels heeft gehad:

  “Niet doen, het is slecht voor je natuurlijke nagel, ze worden slapper en gaan kapot”.

  Dit is absoluut niet waar, meestal verwijderen mensen zelf hun kunstnagels (eraf bijten, met scherpe voorwerpen en geweld verwijderen), maar dat vertellen ze u er niet bij. In zo’n geval kunt u altijd vragen: heb je ze laten verwijderen door een nagelstyliste? Vaak zal het antwoord NEE zijn.

  Om dit fabeltje uit de wereld te helpen, zal ik u uitleggen hoe het WEL in elkaar zit.

  De natuurlijke nagel produceert vet en vocht, net als onze huid. De kunstnagels sluiten de natuurlijke nagel af (zolang u kunstnagels draagt).

  Doordat onze natuurlijke nagel 9 keer meer vet en vocht kan opnemen dan de huid, absorbeert de nagel alle vloeistof die “opgesloten” zit. Het geabsorbeerde vet en vocht wordt als het ware bewaard. Als de kunstnagels dan verwijdert worden, kun je de nagels vergelijken met een pleister die lange tijd op je huid heeft gezeten: week en zacht. Dit zal na enige weken weer herstellen en de natuurlijke nagel komt weer in balans. U kunt eventueel na het verwijderen van kunstnagels een nagelversteviger aanbrengen,

  maar wel een nagelversteviger ZONDER de stof formaldehyde. Als u toch een product met formaldehyde gebruikt, gebruik het dan niet langer dan 7 dagen, omdat formaldehyde vocht uit de nagel onttrekt, wat uw nagel broos maakt.

  7 dagen, omdat formaldehyde vocht uit de nagel onttrekt, wat uw nagel broos maakt.

  Een nagelversteviger ZONDER formaldehyde kunt u gerust dagelijks gebruiken.Let dus op het etiket van een nagelversteviger!

  Let dus op het etiket van een nagelversteviger!

Call Now Button